tisdag 24 februari 2009

Mera musik



Tänkte tipsa om ett alldeles förträffligt engelskt band vid namn Pineapple Thief. Det var ursprungligen tal om ett soloprojekt för sångaren/
gitarristen Bruce Soord och den första skivan Abducting släpptes 1999. Från att ha varit ett rent studioprojekt så har det på senare år blivit tal om ett "riktigt" band.

Jag har inte hört speciellt mycket av det äldre materialet men deras senaste skiva Tightly Unwound (2008) är otroligt bra. Gillar man band som Porcupine Tree, Radiohead, Muse osv. så är oddsen goda att man kommer gilla Pineapple Thief. Det är tal om rätt popig rock och det låtar väldigt engelskt. Ta och kika in på www.myspace.com/thepineapplethief och lyssna på Shoot First eller Tightly Wound så får man en bra idé om hur Tightly Unwound låter.

Rolig trivia:
-Bandet har mer än namn och musik gemensamt med Porcupine Tree; Steven Wilson hjälpte dem att skaffa sitt nuvarande skivkontrakt.
-Deras trummis är Keith Harrison är brorson till Gentle Giants keyboardist Kerry Minnear. Det smäller högt för mig som gillar massa engelsk 70-tals prog.

Passande öl: Bitter & Twisted
Elegant, smakrikt och lättdrucket, precis som bandet.

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar